Corporate Finance

Ondernemen betekent continu beslissingen nemen en bijsturen om de strategie zo goed mogelijk proberen te realiseren. Soms gaat organische groei te traag of wens je geografisch of qua aanbod uit te breiden, dan kan een acquisitie soelaas brengen. Of ben je op zoek naar extra kapitaal om jouw plannen, projecten te realiseren. Of heb je voor jezelf de onderneming op een punt gebracht waarvan dat je denkt dat de tijd rijp is voor anderen om de volgende stappen te zetten, dan is de (gedeeltelijke) verkoop van jouw bedrijf aan de orde.

Een bedrijf overnemen, verkopen of kapitaal ophalen zijn stuk voor stuk intensieve en complexe processen. Bij Copter finance zijn we jouw ervaren adviseur. We geven je advies en inzicht op financieel, fiscaal en juridisch vlak. Wij begeleiden je tijdens het ganse traject en bieden ondersteuning waar nodig en werken hier nauw samen met alle betrokken partijen. Dennis Vandersmissen bouwde door de jaren heen bij 2 corporate finance boutiques expertise en een zeer breed netwerk op en realiseerde deals in zowat alle sectoren.

Wat mag je van ons verwachten?

 

Waarderingen

Een correcte en objectieve waardering, getoetst aan de actuele marktwaarde is cruciaal op verschillende sleutelmomenten van de onderneming : bij een overname, een (familiale) aandelenoverdracht of het structureren van jouw vermogen.

KMO overdracht

Dit, vaak éénmalige, proces is behoorlijk intensief zowel wat betreft inspanningen maar dikwijls ook emotioneel. Daarom is het belangrijk dat wij jou een persoonlijke en individuele aanpak kunnen garanderen door onze expertise en kennis van de markt. Maar omdat wij niet alleen adviseur maar ook ondernemer zijn, kunnen wij ons nog net dat tikkeltje meer inleven in jouw vragen, emoties,… Bovendien kunnen wij je via ons lidmaatschap van een aantal netwerken een lokale aanwezigheid met nationale connecties garanderen

Acquisitiebegeleiding

Je wil groeien, maar organisch gaat dit niet snel genoeg. Je wil strategisch marktaandeel verwerven. Je wenst verticaal activiteiten te integreren of je wenst net uw aanbod uit te breiden.
Wij identificeren voor jou en samen met jou de te benaderen targets en begeleiden op een discrete en professionele wijze het verdere proces, waarbij we de verschillende betrokken partijen coördineren.

Fusies & splitsingen

Samen met externe experts en op basis van onze expertise begeleiden wij jou op fiscaal en juridisch vlak bij fusies en splitsingen. Hierbij houden we zeker de informatie- en verslaggevingsverplichtingen in het bijzonder in het oog.

Aandeelhoudersadvies

Het aandeelhouderschap confronteert je dikwijls met specifieke vragen en problemen. Hoe gaan we om met een wijziging in het aandeelhouderschap, soms ontstaat er een verschil in visie op vlak van strategie, vaak ontstaat er een conflict tussen aandeelhouders,…

Op die kantelmomenten is een objectivering van de situatie dikwijls de oplossing. Copter Finance kan hier naar de aandeelhouders een advies formuleren gebaseerd op een analyse van de doelstellingen van de verschillende aandeelhouders en rekening houdend met de noden voor een succesvolle toekomst voor de onderneming.

We stippelen samen een plan van aanpak uit en begeleiden je ook bij de realisatie van dit plan.

Klaar om jouw onderneming te laten groeien?

Nieuwsbrief

Binnenkort beschikbaar!